vrijdag 25 januari 2013

Toe passing van het papier en de stempel.

Voor de bruine kaart gebruikte ik het papier,welke ik hieronder beschreven heb.Eigenlijk bracht ik met de (eigen gemaakte stempel) de vierde laag aan. Het is dezelfde stempel als op het doosje! De kaart heb ik ge-embossed met goudpoeder, dat is hier niet zo goed te zien.

Zelf een sjabloon maken en je eigen scrappapier

Laag 1
Het sjabloon maakte ik van een stuk rolgordijn, deze heeft aan een kant plastic, dus dat is wat stevig. Net zo als vroeger op de kleuterschool, vouwde ik dit eerst diagonaal en daarna nog eens. laat het gevouwen zitten als je gaat knippen! Als je vaardig bent met een snijmesje, dan kun je natuurlijk nog veel meer. Met een rollertje acrylverf ga je nu over je sjabloon. Je kunt hem heel regelmatig neerleggen maar ook kris kras over en door elkaar.
Laag 2 De bruine kleur. Als je goed kijkt zie je het plasic sjabloon welke ik voor de tweede laag gebruikt heb. Hier kun je natuurlijk ook zelf een sjabloon voor maken.Misschien denk je nu , dat wordt helemaal niets !!! Ga dan gewoon door want die fase heb je elke keer wel. Dus doorgaan.... en bedenk dat je het later altijd nog weg kunt gooien! Mijn ervaring is echter , dat je dat toch niet doet ! Misschien wordt het alleen anders dan je verwacht had.
Laag 3 Voor de derde laag koos ik een andere kleur namelijk zachtgeel( omdat hier wat wit in zit, vlakt hij de sterke kleuren wat af)Deze bracht ik direkt met een rollertje op het papier aan.Als je niet al te hard drukt bij het rollen, krijg je de V'tjes van het verfbakje te zien.

Zentangle op stempel

Hiervoor op ik een oude stempel uit mijn lade opgevist van een zakje.Als je deze gestempeld hebt kun je aan de bovenkant een snede maken en daar doe je dan een label in.

Kaart met doodles

De twee torentjes zijn gestapeld met vormen en de tekst eronder is gestempeld.

woensdag 9 januari 2013

Bonte tropische vis in zentangle

De achtergrond is met blockprint gedaan. Voor het Zentanglen gebruikte ik deze keer kleurpotloden. Dat is even wennen als je fijnschrijvers gewend bent, maar het gaat prima!

dinsdag 8 januari 2013

Een stempel gemaakt van gum.

Als je eenmaal een stempel zelf gemaakt hebt, raak je eraan verslaafd! Deze stempel heb ik gemaakt van Speedy-carve.Ook een soort gum speciaal voor het snijden van stempels.Ik heb gemerkt dat er wel verschil is tussen de hardheid van het gum.De zachte gaan echt beter.
Ik heb gesneden met een guts en een chirurgenmesje.Deze keer heb ik de stempel gebruikt om mijn eigen scrapbook-papier te maken.Bovendien vond ik nog een leeg doosje waar iets in gezeten had, dus die heb ik ook maar beschilderd en bestempeld met acrylverf.